Чергова ініціатива , яка припускає «теорію внутрішньої змови» руйнування веж Всесвітнього торгового центру 11 вересня 2001 року, ознаменувала 12-ті роковини трагедії. Проект «Переосмислити 9 /11» (rethink 911) вимагає нового розслідування обвалення Сьомої вежі ВТЦ.

Організація «Інженери і архітектори за правду» (близько 2 тисяч фахівців) ставить під сумнів офіційну версію обвалення трьох веж - Першої та Другої , протаранених захопленими терористами літаками , і особливо - Сьомої вежі , яка обвалилася приблизно п'ять годин по тому після перших двох. На Таймс-сквер вже з'явилася реклама петиції з вимогою нового розслідування . Її підписали вже понад 7 тисяч осіб.

У день поминання загиблих активісти мають намір подати петицію до мерії і закзбори Нью-Йорка. Увечері рух збирає прихильників на акцію протесту на Таймс-сквер , повідомляє РІА «Новости».

Ініціатори нового розслідування стверджують, що Сьома вежа центру - 47-поверхова будівля із залізобетонними конструкціями - не могла так легко впасти . Експерти-ентузіасти, які виявили на «граунд Зіро» елементи вибухівки , вважають , що руйнування хмарочоса - результат так званого контрольованого вибуху, з їхньою допомогою зносять будівлі.

«Руйнування Сьомий вежі виглядає як результат контрольованого вибуху . Ця технологія вимагає підготовки протягом тижнів і може бути реалізована тільки за заздалегідь спланованим сценарієм», - стверджує оприлюднений відеоролик руху.

Це не перша спроба представити альтернативну точку зору на події 9 /11. Розслідування Національного інституту стандартів і технології США, яке тривало три роки, дійшло висновку , що обвалення будівлі було викликане безконтрольними пожежами , що почалися після падіння Північної вежі центру, яка розташовувалася поряд. Пожежі в будівлі тривали сім годин. Труби , що постачають воду у внутрішню систему пожежогасіння , були перерізані в результаті обвалення Північної вежі. Ніяких ознак вибухових речовин в уламках будівлі виявлено не було. А присутність в пилу «термічних речовин» пояснювалося тим , що це компонент грунтовки для фарбування стін.

Руйнування Сьомий вежі стоїть осібно в трагедії, можливо, тому , що на момент колапсу в ній не було людей. Опитування, проведене напередодні 12-х роковин теракту соцкомпаніями YouGov , показало , що 46% американців взагалі не знають , що 11 вересня 2001 крім двох веж-близнюків , протаранених літаками , був зруйнований ще й третій хмарочос . Кожен десятий , за даними пулу , не вірить оприлюдненим підсумкам офіційного розслідування , 38% сумніваються в тому , що уряд розголосив всю правду про події 9/11.

США в середу згадують жертв трагедії 11 вересня 2001 року , коли терористи-смертники на двох захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні , третій літак , екіпаж і пасажири якого намагалися нейтралізувати терористів , упав у Пенсільванії.

Трагедія забрала життя майже 3 тисяч осіб і стала поворотним моментом у внутрішній і зовнішній політиці США .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299