У Митному союзі може бути скасований роумінг.

Про це заявив міністр з конкуренції та антимонопольного регулювання Євразійської економічної комісії Нурлан Алдабергенов, виступаючи вчора в Іркутську, повідомляє «РБК daily».

Він повідомив про формування робочої групи, яка займеться дослідженням ринку мобільного зв'язку Митного союзу.

За його словами , група буде вести роботу з операторами стільникового зв'язку для поетапного скасування роумінгу . Він зазначив , що в даний час на території Росії і Білорусії працює компанія МТС, причому різниця вартості роумінгу при дзвінках з Росії становить 48 разів, з Білорусії - 55 разів. Схожа ситуація , за його словами , і з оператором «Білайн» - дзвінки з Росії в роумінгу коштують у 28 разів дорожче , з Казахстану - у 21 раз.

Нурлан Алдабергенов уточнив , що внутрішньосоюзний роумінг може бути скасовано не раніше , ніж буде прийнятий конкурентний (антимонопольний) кодекс Єдиного економічного простору , що встановлює єдині правила для господарюючих суб'єктів та органів влади трьох країн. Вирішення цього питання , за оцінками чиновника , може зайняти три-чотири роки.

«Скасування будь-яких додаткових бар'єрів - це завжди плюс для абонентів. Чим менше людина платить , тим краще», - зазначає гендиректор аналітичного агентства Telecomdaily Денис Шматков.

У той же час , для скасування роумінгу експерт вважає за необхідне створити єдині умови роботи для всіх мобільних операторів. Якщо на російських компаніях , на його думку , це практично не позначиться , то для дрібних операторів Білорусі та Казахстану може виявитися досить витратною процедурою.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266