Ще вісім країн офіційно підтримали позицію США щодо Сирії. Про це , як повідомляє РІА «Новости» , йдеться в поширеній у вівторок заяві Білого дому.

Як повідомила прес-служба Білого дому , заяву підтримали Грузія , Гватемала , Кувейт , Мальта , Чорногорія , Панама , Польща і Португалія . Таким чином , у цілому 32 країни висловили солідарність з позицією США щодо Сирії.

«Ми вітаємо те , що додаткове число країн висловило підтримку цієї заяви і нашим триваючим зусиллям , спрямованим на те , щоб закликати до відповіді режим Асада», - підкреслили у Білому домі.

6 вересня десять країн - Австралія , Великобританія , Іспанія , Італія , Канада , Республіка Корея , Саудівська Аравія , США , Туреччина , Франція і Японія - поширили заяву, в якій , зокрема , зазначено , що вони підтримують «відповідь на серйозне порушення світових норм» в області хімзброї.

9 вересня до цієї заяви приєдналися Албанія , Хорватія , Данія , Естонія , Латвія , Литва , Німеччина , Гондурас , Угорщина , Марокко , Катар , Румунія та Об'єднані Арабські Емірати. Про свою підтримку також заявила влада невизнаної республіки Косово.

Нагадаємо , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

9 вересня Москва закликала Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль , якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США . Прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Хальк 10 вересня заявив, що його країна підтримує пропозицію Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193