Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає , що ініціатива Комуністичної партії стосовно проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія , Білорусь , Казахстан) є несвоєчасною і неактуальною. Про це він сказав в інтерв'ю «5 каналу».

« Вони ( комуністи) для себе роблять підготовчу роботу для можливого референдуму. А сьогодні питання немає , щоб розглядати . Україна не вступає ні в Митний союз , ні в Європейський Союз . Там ми спостерігаємо , а тут ми підпишемо , я вірю , угоду про євроінтеграцію», - сказав спікер.

За його словами, проведення референдуму можливе тільки в тому разі, коли буде розглядатися питання про вступ України до Митного союзу або Європейського Союзу, і при цьому може виникнути питання про передачу частини функцій держави даним структурам.

«Може , колись і доведеться проводити ( референдум) і запитати у народу... А сьогодні що питати? Ми сьогодні нікуди не вступаємо. Ми бачимо, що немає необхідності проводити референдум. Але КПУ вирішила провести підготовчу роботу , нехай проводить . Це більше політика», - додав Рибак , повідомляють «Українські новини».

Голова Ради підкреслив, що на даний момент говорити про референдум ще занадто рано.

Нагадаємо, КПУ, попри заборону Окружного адміністративного суду Києва , 8 вересня на стадіоні «Спартак» у столиці провела збори громадян для організації всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу ЄЕП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294