У Міністерстві закордонних справ РФ переконані , що у України і Росії «попереду спільне майбутнє і спільні досягнення» .

Про це статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Георгій Карасін сказав на урочистому прийомі з нагоди 22-ї річниці Незалежності України у Посольстві України в Москві.

«Ми звикли разом святкувати перемоги , ми разом проходили через трагічні випробування, через драми історії , і я переконаний , що два наших народи і дві наших держави залишаться надзвичайно близькими , дорогими одна для одної. І ми будемо вибудовувати наші відносини , виходячи з взаємної поваги та визнання того , що попереду у нас спільне майбутнє і спільні досягнення», - підкреслив Карасін , повідомляє «УНІАН».

За його словами , часто держави стоять перед вибором , і іноді цей вибір має історичний характер. «Мені б дуже хотілося висловити надію , що вибір України буде зроблено правильно», - заявив Карасін і додав , що протиставлення інтеграційних процесів в Європі і на просторі СНД часто має штучний характер.

Він переконаний , що це пов'язано з геополітичними устремліннями тих , хто це проповідує. Карасін зазначив , що політичні контакти між керівництвом України і РФ мають активний і конструктивний характер , країни мають безліч проектів у різних сферах , тому «важко розірвати Україну і Росію».

Він привітав усіх присутніх з Днем Незалежності України і побажав братньому українському народу процвітання , економічного зростання і вирішення всіх існуючих проблем.

Нагадаємо , у МЗС вважають , що підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не вплине на економічні відносини з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238