У січні-серпні 2013 року в Україну імпортовано 7 тис. тонн квітів (100,8 млн штук), митні платежі за якими склали понад 118 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України.

« Найбільш популярними імпортованими квітами залишилися троянди , хризантеми та гвоздики. Протягом січня-серпня 2013 року в нашу країну було імпортовано більше 3 тис. тонн троянд, майже 2 тис. тонн хризантем і 1 тис. тонн гвоздик. Основною країною-імпортером троянд, хризантем та гвоздик стали Нідерланди», - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що популярною серед імпортованих квітів в Україну залишається орхідея . Її за 8 місяців імпортували більше 66 тонн.

Крім того, в Міндоходів поінформували , що в серпні в Україну було імпортовано більше 535 тонн троянд (6,4 млн штук), за які було сплачено 7,5 млн грн митних платежів.

Протягом серпня, крім троянд, попитом користувалися хризантеми та гвоздики, яких було імпортовано 239 тонн (2,9 млн шт) і 60 тонн (1,6 млн шт) відповідно. За хризантеми сума сплачених митних платежів склала 2,3 млн грн, а за гвоздики - 840 тис. грн.

У Міністерстві підкреслили , що особливо збільшився імпорт квітів в нашу країну у другій половині серпня. Фахівці Міндоходів зазначають, що таке збільшення імпорту пов'язане з вересневим святом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1319