Сьогодні важливою умовою стабілізації економіки є її детінізація. Про це директор Департаменту податкового та митного аудиту Міністерства доходів і зборів Сергій Крухмальов заявив у ході круглого столу, передає кореспондент ForUm’y .

За словами чиновника , це сьогодні ключове завдання Міністерства. «Притому податковий супровід економіки жодною мірою не повинен впливати на реальний сектор. До підприємств , які дають країні додану вартість , забезпечують робочі місця і платять легальну зарплату , Міндоходів претензій не має і максимально супроводжує їхній розвиток . Для цього активно впроваджуються електронні сервіси . Введено і нові акцизні марки - іншого рівня захисту , які підробляти попросту економічно невигідно. А в митному сегменті триває робота над максимальним спрощенням процедур ; скорочується час на оформлення - з одночасним зростанням значення аналітичної складової в рамках пост-аудиту . Майже 80% митних декларацій вже теж оформляється в електронному вигляді», - повідомив податківець.

Він також додав , що автоматичне відшкодування ПДВ в 2013 році вже досягло 15,7 млрд грн. « З 1 січня 2014 року підприємства , які відповідають необхідним критеріям, зможуть отримувати статус платників з позитивною податковою історією - в цьому разі відшкодування прискориться з 20 до 5 календарних днів», - зазначив фахівець.

Він поінформував , що за період з початку року податків зібрано менше на 3 млрд грн., або на 1,4%. «Тобто сильного просідання немає. У IV кварталі економіка знову активізується , що принесе пожвавлення надходжень до держбюджету. Крім того , в серпні на показники вплинув «митний» конфлікт з Росією. У цілому динаміка податкових надходжень адекватна динаміці ВВП», - сказав Крухмальов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231