Угода про вільну торгівлю між Україною та Турецькою Республікою має бути взаємовигідною і враховувати пріоритети обох сторін. У цьому позиція української сторони була і залишається незмінною з самого початку переговорного процесу . Про це заявив Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький , коментуючи результати п'ятого раунду переговорів , який відбувся у Києві.

Протягом двох днів сторони опрацювали широке коло питань щодо лібералізації доступу на ринки товарів і послуг сторін у рамках майбутньої угоди про вільну торгівлю.

За результатами раунду сторонами відзначено прогрес в узгодженні умов торгівлі промисловими товарами та послугами. Певний рівень просування вперед сторони відзначили і в узгодженні умов доступу до ринків сільськогосподарських товарів .

Українські експерти зазначають , що головні критерії ефективності переговорного процесу - взаємність і паритетність. Досягнення компромісу між сторонами щодо проблемних питань та відображення у проекті Угоди взаємовигідних умов для сприятливого розвитку двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва свідчить про наближення до завершення переговорного процесу .

До складу делегації України увійшли представники Мінекономрозвитку , Мінагрополітики , Мінпромполітики , НБУ та інших профільних міністерств і відомств. До складу турецької делегації , очолюваної заступником Голови Підсекретаріату Міністерства економіки Турецької Республіки Джемалеттіном Дамладжі , ввійшли представники Мінекономіки та Посольства Турецької Республіки в Україні .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211