Росія буде всіляко намагатися зірвати підписання Угоди про асоціацію України з ЄС у Вільнюсі. Про це телеканалу БТБ заявив співдиректор Центру європейських досліджень Астонського університету (Великобританія), доктор Натаніель Копсі, коментуючи прогноз «Ощадбанку Росії» про те, що ймовірність валютної кризи в Україні в період з липня 2013-го по липень 2014 року доходить до 82%.

«Ці дії є частиною більш широкої програми з боку Росії , яку ми називаємо залякуванням або примусом», - зазначив він.

Експерт зауважив, що ця політика не обмежується тільки Україною. Так , за його словами , минулого тижня подібне трапилося і з Молдовою.

« Російський чиновник у ході візиту в цю країну спрогнозував , що через два тижні у Молдові може стати дуже холодно, натякаючи на те, що постачання енергоресурсів до Молдови можуть призупинити», - додав Копсі.

Фінансист переконаний , що такі дії з боку Росії досить широко відомі.

На його думку , вони спрямовані на те , щоб залякати деякі країни Східної Європи та завадити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС після саміту у Вільнюсі.

«Проте я хочу нагадати , що подібна ситуація вже була кілька років тому , перед розширенням НАТО у центральноєвропейських країнах , особливо в країнах Прибалтики - Латвії , Литві та Естонії. Загрози тоді були досить схожими , але насправді у результаті нічого не трапилося. І , на мій погляд , в Україні все відбуватиметься за подібним сценарієм», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334