Прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Хальк 10 вересня заявив, що його країна підтримує пропозицію Росії передати всю сирійську хімічну зброю під міжнародний контроль.

За словами глави уряду, Дамаск піде на цей крок заради того, щоб «зберегти життя сирійців». Раніше російську пропозицію привітав міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем, який перебував з візитом у Москві, повідомляє «Lenta.ru».

Росія , у свою чергу , вже оголосила , що попросила Дамаск у стислі терміни розробити конкретний план підпорядкування складів з хімзброєю під контроль міжнародного співтовариства, а також подальшого її знищення.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус 10 вересня оголосив, що Париж запропонує Раді безпеки ООН обговорити проект резолюції, яка встановлює умови хімічного роззброєння Сирії.

9 вересня Москва закликала Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США.

Нагадаємо, загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції, в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220