Працівники польської митної служби днями під час контролю автомобіля громадянина України виявили 290 п'явок , які він намагався ввезти до Польщі без необхідних для цього документів.

Про це «УНІАН » повідомили у прес-службі митної служби в Перемишлі , яка відповідальна за пункт пропуску «Медика -Шегині» на польсько-українському кордоні , де зафіксовано цей випадок.

«42-річний чоловік пояснив митникам , що п'явки віз до Польщі , де вони повинні були використовуватися для лікування хвороб ніг. Чоловік казав, що не знав , що п'явки внесені до реєстру тварин , яким загрожує вимирання і яких захищає Вашингтонська конвенція CITES», - зазначила прес-служба.

Митники повідомили , що це вже другий випадок спроби ввезення п'явок до Польщі з України через згаданий пункт пропуску , зауваживши, що кілька днів тому порушник намагався перевезти 20 п'явок.

Прес-секретар митної служби в Перемишлі Едіта Хабовська повідомила , що для легального ввезення п'явок до Польщі необхідно отримати відповідний дозвіл польського міністра екології, який видається на підставі дозволу компетентних органів української влади.

Вона зазначила , що вилучені п'явки були відправлені у зоопарк у Замості.

За даними польського Інституту холістичної медицини, одну п'явку в Польщі можна купити у роздрібній торгівлі за приблизно 5 євро.

В Україні п'явки можна купити в роздробі від 0,5-1 євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263