В Україні на сьогоднішній день з початку сезону задокументовано 20 випадків отруєння дикорослими грибами. Про це , як повідомляє кореспондент ForUm'у , під час брифінгу заявив начальник Відділу безпеки факторів середовища проживання людини та формування здорового способу життя Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олексій Даниленко.

«Станом на 9 вересня 2013 року дикорослими грибами отруїлося 20 осіб , із них - 5 дітей , одна людина померла. У минулому році за цей період отруїлось 88 осіб , в тому числі 9 дітей, померли 11 осіб», - повідомив він.

За словами Даниленка, зниження кількості отруєнь , швидше за все , пов'язано з поганими погодними умовами на початку місяця.

Фахівець зазначив , що найбільш ефективним методом протидії отруєнь є відмова від вживання дикорослих грибів. Він порадив їсти тільки штучно вирощені гриби , які продаються у магазинах , а також не купувати їх на трасах і стихійних ринках.

Крім того , Даниленко настійно рекомендує вагітним, матерям, які годують груддю, а також дітям відмовитися від вживання грибів.

« При появі перших симптомів отруєння - нудоти , галюцинації , блювання, головного болю і болю у животі - необхідно звернутися до лікаря», - радить він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293