Румунський парламент проголосував за усипляння тих бродячих собак, для яких протягом двох тижнів після поміщення у притулок не знайдеться нових господарів, повідомляє Agence France-Presse.

Законопроект передбачає, що мерії міст можуть відстрочувати усипляння, пише Romania Insider.

Рішення було прийняте переважною кількістю голосів - 266 проти 23. Тепер законопроект має підписати президент країни Траян Бесеску, який вже висловлювався за винищення бездомних собак.

Раніше мер Бухареста пообіцяв, що проведе міський референдум з питання про знищення бездомних собак. Голосування було призначене на 6 жовтня. Мер висловлював аналогічну прийнятій парламентом пропозицію.

Чергова дискусія про необхідність боротися з бродячими тваринами розгорілася в Румунії після того, як зграя собак загризла в парку в Бухаресті чотирирічного хлопчика. У місті пройшли демонстрації, учасники яких вимагали вирішити проблему, яка в Румунії стоїть досить гостро. В одному тільки Бухаресті живе близько 65 тисяч безпритульних собак. За січень-квітень 2013 року вони покусали 1100 людей.

У листопаді 2011 року парламент Румунії вже ухвалював аналогічний законопроект про усипляння бездомних собак, проте через два місяці суд визнав його неконституційним, пише «Lenta.ru».

За чинним законом, міська влада повинна відловлювати собак і поміщати їх у притулки . Там вони повинні утримуватися по 14 днів . Передбачалося , що за цей термін собакам підшукають господарів. Однак на практиці тварин ніхто не забирав, тому притулки виявилися переповнені. Масова примусова кастрація та стерилізація собак , яку проводила влада протягом року, особливого ефекту не дала.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254