Популярна німецька газета Tageszeitung на знак протесту проти цензури опублікувала у вівторок інтерв'ю з віце-канцлером і міністром економіки ФРН Філіпом Реслером, який очолює правлячу Вільну демократичну партію ( ВДП), що складається тільки з питань журналістів, тобто без відповідей самого політика.

« Голова ВДП спілкувався з нашими журналістами протягом години , однак пізніше його прес-служба не дала дозволу на публікацію інтерв'ю, тому на знак протесту ми вирішили опублікувати лише запитання» , - заявила головний редактор TAZ Інес Поль, повідомляє «Укрінформ».

За її словами , в інтерв'ю йшлося про спори у коаліційних лавах , передвиборчу кампанію, податкову політику, прояви расизму в Німеччині та азіатське походження Реслера. Однак речник лідера лібералів Петер Блехшмідт, за даними видання, відмовився візувати інтерв'ю , щоб «не робити азіатську зовнішність Реслера темою передвиборчої кампанії». Як відомо, Філіп Реслер народився у В'єтнамі , однак ще у віці дев'яти місяців був усиновлений німецькою сім'єю.

Це вже не перший випадок, коли TAZ таким чином протестує проти цензури. Десять років тому газета опублікувала лише запитання з інтерв'ю тодішнього генсека Соціал-демократичної партії Німеччини Олафа Шольца, оскільки під час візування тексту його відповідей прес-служба наполягала на внесенні суттєвих змін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376