Кримський прем'єр , лідер кримської організації Партії регіонів Анатолій Могильов заявляє , що у партії немає розколу у зв'язку з проголошенням курсу на підписання Угоди про асоціацію Україна -ЄС.

«Президент сказав у своїй промові про те , що Росія була і є стратегічним партнером України . Наша економіка дуже сильно зав'язана на Росії . Ми говоримо про те , що ми повинні бути однаково орієнтовані і на ЄС , і на відносини з Росією», - заявив він на прес-конференції у Сімферополі у вівторок.

Він підкреслив , що кримські регіонали мають можливість постійно висловлювати свою точку зору своїм партійним товаришам з цієї проблеми. Разом з тим Могильов вважає , що цю проблему необхідно більш широко висвітлювати у кримському суспільстві.

«Я вважаю , що для нашого кримського співтовариства необхідно на рівні політологів-експертів проводити круглі столи та обговорювати дане питання , тому що , природно , ми всі розуміємо , що Крим завжди був тим мостом , який пов'язував Україну і Росію . Дуже багато проросійськи налаштованого населення у нас. Тому ми цим мостом були , є і будемо залишатися , і ми маємо можливість висловлювати свою думку на партійних форумах і владі свою думку про те , як ми бачимо наші взаємини», - сказав Могильов , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У зв'язку з цим він зазначив , що не можна говорити про якийсь розрив чи охолодженні відносин з Росією.

«Ніхто не говорить про якісь розриви або охолодження (відносин з Росією. - Ред.) , але погодьтеся , що ми маємо високу ціну на газ , що важко назвати дружнім кроком по відношенню до нас. Нехай це були помилки українських політиків минулого періоду , але , тим не менше, ми маємо таку високу ціну на газ , що нам вигідніше газ купувати в Європі. Це дружній крок по відношенню до нас? Напевно, ні», - сказав він.

У той же час Могильов зазначив , що «виникле непорозуміння необхідно залагоджувати переговорами. Це і відбувається , йде постійний діалог , і ми ( кримська організація Партії регіонів. - Ред.) можемо висловлювати свою думку у цьому діалозі . Тому про якийсь розкол взагалі говорити не варто».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237