Міністерство закордонних справ України не підтверджує інформацію про затримання колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника у США . Про це , як передає кореспондент ForUm'у , на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Ніякої інформації щодо затримання даного громадянина в наше посольство і консульські служби не надходило», - зазначив він.

Також , за його словами , МЗС не має необхідних інструментів, щоб підтвердити інформацію про перебування того чи іншого громадянина в певній країні.

Нагадаємо , Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України . Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук , а 14 серпня - в міжнародний .

27 серпня глава МВС Віталій Захарченко заявив , що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

Газета «Комерсант-Україна» з посиланням на джерело у дипломатичних колах повідомила, що Мельник перебуває у США .

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238