Мінагрополітики визначило 30 найбільш пріоритетних країн, на ринки яких Україна буде просувати свою сільськогосподарську продукцію в першу чергу, щоб масштабно наростити експорт. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, з початку року Україна наростила експорт готової сільгосппродукції і продуктів харчування на 35%. Зокрема, значно зросли поставки за кордон м'яса птиці, яєць та борошна.

«Ми стали потужним гравцем на світовому ринку продовольства. І наше завдання – бути максимально присутніми на ринках якомога більшої кількості країн. Для цього ми проаналізували і визначили для себе 30 країн, ринки яких є найбільш пріоритетними для нас. І спільно з Міністерством закордонних справ відпрацьовуємо всі можливі шляхи, щоб розширити свою присутність на них», - зазначив міністр.

Присяжнюк додав, що такий підхід дуже актуальний, оскільки експорт вітчизняного продовольства динамічно зростає. І це не тільки продукція зернової галузі, а й переробної. Так, за 7 місяців поточного року Україна на 35% наростила поставки за кордон готової продукції та продуктів харчування.

«Зокрема , майже вдвічі зросли поставки борошна , в 2,6 рази - експорт м'яса птиці , на третину - яєць. Саме це і стало результатом продуманої державної політики з відкриття нових ринків збуту, зокрема , європейських . І підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом дозволить нам у рази наростити експорт вітчизняної продукції харчування», - зазначив глава Міністерства.

Також Присяжнюк додав, що з початку року Україна експортувала сільськогосподарської та харчової продукції на суму 8,7 мільярда доларів.

Міністр нагадав, що поряд з основними традиційними імпортерами української сільгосппродукції - Російською Федерацією , Індією , Єгиптом , Туреччиною , Іспанією , Італією - українські експортери вийшли на ринки Японії, Тайваню, Південної Кореї, Об'єднаних Арабських Еміратів, Південно-Африканської Республіки та інших країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243