Завтра, 11 вересня, Єйський районний суд розгляне касаційну скаргу, подану адвокатом українського рибалки Олександра Федоровича, який потерпів у сутичці з російськими прикордонниками в Азовському морі, на рішення про порушення відносно нього кримінальної справи.

Про це , як передає кореспондент ForUm'у , заявив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«11 вересня Єйським районним судом заплановано розгляд касаційної скарги , поданої адвокатом Федоровича щодо порушення проти нього кримінальної справи», - сказав він.

Крім того, за словами Перебийноса, 12-13 вересня в Москві відбудуться консультації на рівні директорів консульських служб зовнішньополітичних відомств, на яких, серед іншого, розглядатиметься питання Федоровича.

Директор Департаменту зазначив , що на сьогоднішній день ключовим питанням залишається зняття з українського рибалки підписки про невиїзд і повернення його на Батьківщину.

Консули систематично відвідують Єйськ для здійснення консультаційної допомоги адвокатам і посадовцям РФ

« Справа перебуває на особистому контролі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари», - підкреслив Перебийніс.

Як повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії ( незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича, проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237