Працівники Коростенського міськвідділу міліції Житомирської області викрили організовану злочинну групу наркоторговців , яка складалася з трьох осіб - членів однієї сім'ї , повідомили в секторі громадських зв'язків УМВС України у Житомирській області.

Зокрема , факти розповсюдження наркотичних засобів у парках , розважальних закладах , місцевих кафе Коростеня і району міліція зафіксувала півроку тому.

Оперативники придбали у наркоторговців наркотики , назвавшись покупцями. За висновком експертів , придбана речовина виявилася екстракційним опієм - наркотичним засобом, який використовується ін'єкційними споживачами наркотиків, передає «УНІАН».

Вже в ці вихідні правоохоронці провели другий етап закупівлі великої партії наркотиків і затримали членів злочинної групи. Вартість вилученого опію за цінами чорного ринку складає близько 10 тисяч гривень.

До складу злочинної групи входили 50-річний житель Коростенського району , який вже був раніше судимим за вчинення аналогічного злочину, і його дорослі син і дочка. 25-річний син як головний постачальник наркотиків вже затриманий. Відносно решти двох фігурантів вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Проводиться досудове розслідування за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво , виготовлення, придбання , зберігання, перевезення , пересилання чи збут наркотичних засобів , психотропних речовин або їхніх аналогів) . Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234