Динаміка зростання кредитного портфеля банківської системи в річному вираженні прискорилася до 6,2% , що є максимальним значенням з березня 2012 року. Про це повідомив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов.

«У серпні тривало зростання грошових агрегатів . За даними НБУ , за місяць кредитний портфель банківської системи зріс на 9,7 млрд. грн. Основна маса приросту була забезпечена кредитуванням юридичних осіб у гривні: зростання обсягу кредитного портфеля склав 6,8 млрд. грн. за місяць», - зазначив фінансист.

У той же час , за його словами , гривневий портфель кредитів фізичним особам збільшився на 3,1 млрд грн , що також є значним приростом.

Блінов констатує , що у цілому динаміка зростання кредитного портфеля банківської системи у річному вираженні прискорилася до 6,2% , що є максимальним значенням з березня 2012 року.

«Зростання депозитної бази залишалося активним . Основним драйвером залишалися кошти фізичних осіб у гривні , обсяг яких за місяць виріс на 3,3 млрд грн. Динаміка депозитної бази українських банків трохи зменшила темп, однак вона все ще істотно перевищує динаміку кредитування: зростання сукупного депозитного портфеля в серпні 2013-го склало 20,4% рік до року», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216