У Києві судитимуть майора міліції, який викрав у померлої людини кредитну картку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Святошинського району міста Києва.

Згідно з повідомленням, прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 37-річного працівника столичної міліції за звинуваченням у крадіжці і зловживанні владою.

Досудовим слідством встановлено, що у липні поточного року старший оперуповноважений карного розшуку Святошинського райуправління міліції , перебуваючи у складі слідчо-оперативної групи , здійснював огляд квартири , у якій помер 45- річний киянин.

Знайшовши у речах покійного банківську картку, міліціонер викрав її, а вже наступного дня через банкомат зняв з неї близько 1000 гривень готівкою. Вдруге зловмисник скористався чужою карткою при поповненні рахунку свого мобільного телефону через Інтернет.

Як з'ясувалося, власницею банківської карти була мати померлого чоловіка, яка отримувала на неї свою пенсію і повідомила правоохоронцям про її зникнення .

За результатами розслідування працівника міліції викрили у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України - крадіжка та ч.3 ст.364 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

За клопотанням прокуратури Святошинського району суд обрав міліціонеру запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і відсторонив від займаної посади .

Зараз матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені до суду для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270