Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов запропонував профільним відомствам підготувати план заходів щодо підвищення безпеки експлуатації маломірних суден та баз-стоянок, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Вакханалію, яка твориться у нас з плавзасобами , потрібно закінчувати. Вони плавають з перевищенням допустимих норм пасажиромісткості, незрозуміло, хто і в якому стані ними керує, чи є дозвільні документи», - заявив Могильов.

Зокрема , розробити комплекс заходів до високого курортного сезону-2014 запропоновано Севастопольському міжрегіональному територіальному управлінню Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті спільно з іншими профільними службами.

План заходів повинен включати обладнання постів контролю над ввезенням на територію Криму плавзасобів , визначення у кожному курортному регіоні місць для зберігання вилученого або безгоспного водного транспорту.

Крім того, Могильов запропонував розробити законодавчу ініціативу про посилення санкцій за порушення правил безпеки на воді. «Послуги водних мотоциклів і катерів досить дорогі , штрафи вони покривають за 15 хвилин експлуатації. Порушення і відповідальність повинні бути порівнянні. Суд на підставі протоколу повинен приймати рішення про конфіскацію транспорту, тому що це засоби підвищеної небезпеки. Над цим аспектом необхідно працювати, щоб зробити відпочинок на воді безпечним для людей», - підкреслив глава Радміну.

У свою чергу , начальник територіального управління Держрічінспекції Євген Обухов повідомив , що під час останньої перевірки, з 19 по 23 серпня, виявлено 68 порушень експлуатації маломірних суден та баз-стоянок. Видано 19 приписів, заборонено експлуатацію 8 суден.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223