Україна планує найближчим часом закуповувати у Росії близько 10 млрд кубометрів газу на рік через його високу вартість. Про це на прес-конференції у Луганську заявив лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді , голова Луганської обласної організації Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Коли з Росією був підписаний договір про ціну на газ , ми були в опозиції. Нам говорили , це тимчасово , ви прийдете до влади , і все повернеться на круги своя. Потім РФ про це забула. Але ми сьогодні говоримо про інше: чому країни Євросоюзу одержують цей же газ на 130-200 доларів дешевше? Це несправедливо», - зазначив він , повідомляє «ОстроВ».

«Ми вивчили всі питання , єдине, що нам залишається , це споживати не 41 млрд кубометрів газу, а 27 млрд куб.м. Думаю , що через деякий час Україна зможе закуповувати лише близько 10 мільярдів», - сказав Єфремов.

Нагадаємо, повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 р., очікує міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький розраховує , що Україна зможе отримувати не менше 30 мільярдів кубометрів газу реверсними маршрутами з Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430