Президент України Віктор Янукович, уряд і парламент роблять все для прийняття євроінтеграційних законів. На цьому акцентував увагу народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник в ефірі ICTV, повідомляє прес-служба П.

«Президент, уряд, парламент і, зокрема, наша фракція, безумовно, все роблять для того, щоб якомога швидше прийняти закони, яких потребує, перш за все, Україна, а не Європа», - зазначив нардеп.

За його словами, Україна не повинна протиставляти європейську інтеграцію і співпрацю з євразійською спільнотою. «Необхідно, щоб це співробітництво проходило в рамках національних інтересів України і не суперечило прийнятим зобов'язанням», - сказав Олійник.

На думку парламентарія, сьогодні всім депутатам і, насамперед, які представляють опозицію, необхідно відкинути політичну боротьбу за першість та «об'єднатися і діяти по-державному».

«Потрібно об'єднуватися, а не шукати способи роз'єднувати державу. Адже якщо зміни відбуватимуться - це буде тільки позитивним фактом для суспільств», - резюмував Олійник.

Як повідомляв ForUm, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що парламент ухвалить останні законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, на початку жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219