Росія офіційно поінформувала українську сторону про те, що, починаючи з 2014 року, більше не планує використовувати полігон «НИТКА» для підготовки льотчиків в інтересах авіації Військово-морського флоту (ВМФ) РФ.

Про це повідомило РІА «Новости» високопоставлене джерело в Міноборони РФ.

«Українська сторона проінформована про те, що полігон злітно-посадкових систем «НИТКА» у Криму, починаючи з 2014 року і в подальшому, використовувати для підготовки льотчиків авіації російського Військово-морського флоту не планується», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, українські партнери у відповідь вже заявили про готовність припинити дію російсько-української міжурядової угоди від 1997 року, що регламентує використання полігону «НИТКА».

«В Єйську (Краснодарський край) завершується будівництво російського комплексу «НИТКА». У середині липня цього року літаки МіГ-29КУБ зробили перші тренувальні польоти, що імітують захід на посадку на авіаційну палубу цього полігону», - йдеться в повідомленні.

Російський тренажер у Єйську почне функціонувати на рубежі 2013-2014 років.

Авіаційний комплекс «НИТКА» (наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний) використовується для підготовки льотчиків палубної авіації. Єдиний створений у СРСР тренувальний авіакомплекс знаходиться на аеродромі Новофедорівка (поблизу міста Саки в Криму).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262