Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготувало проект Порядку перерахунку розміру плати за надання неякісних або в неповному обсязі послуг з утримання будинку та прибудинкових територій. Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомив заступник начальника Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіонбуду Михайло Кіпенко.

Кіпенко зазначив, що на сьогодні законодавством вже чітко визначена процедура перерахунку розміру плати за надання неякісних або в неповному обсязі послуг з теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

«Зараз нашим Міністерством розроблено проект Порядку про перерахунок розміру плати за послуги з утримання будинку та прибудинкових територій, якщо вони надані в неповному обсязі або неякісні. Цей документ вже знаходиться на розгляді. Найближчим часом він буде прийнятий, і офіційно буде визначена вся процедура , - повідомив він.

При цьому Кіпенко додав, що на сьогодні, відповідно до закону про житлово-комунальні послуги, зокрема статті 18, ніхто не знімає обов'язків надавати їх своєчасно, якісно і в повному обсязі. Він нагадав, що цим законом передбачено складання актів про ненадання або надання неякісних послуг та перерахунок розміру плати, а розроблений Міністерством проект Порядку конкретизує й уточнює зазначену процедуру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200