Британський економіст, керівник консалтингової компанії Cobden Partners Гордон Керр вважає, що збільшення кількості депозитів у гривнях свідчить про правильність фінансової політики Національного банку України. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі для журналістів телеканалу БТБ.

Керр вважає надійною ситуацію на українському фінансовому ринку, одним з підтверджень чого є зростання попиту на національну валюту і падіння попиту на долар. «Незважаючи на волатильність ринків, що розвиваються, ми вважаємо, що будь-яка країна, яка близька до валютного блоку, відчуває попит на свою валюту, оскільки інвестори шукають чистих доходів. Наприклад, чеська крона зросла дуже швидко протягом останніх трьох місяців. У них був стрибок у січні, я думаю, були певні спекулятивні атаки на угорський форинт. Зараз форинт дуже успішний. Схожа ситуація і в Україні», - вважає Керр.

Він також відмічає успішність політики Національного банку України та його роль, зокрема, у збільшенні кількості депозитів і зростанні довіри громадян до національної валюти і банківської системи.

«Якщо є збільшення кількості депозитів, це демонструє зростання впевненості в тому, що робить центральний банк країни», - сказав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187