Перевага Токіо Стамбулу членами комісії Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) у змаганні за право прийняти Олімпіаду-2020 розриває зв'язки з 1,5 мільярдним мусульманським світом, заявив у понеділок журналістам прем'єр-міністр Туреччини Рейджеп Тайіп Ердоган.

Токіо був оголошений столицею літніх Олімпійських ігор 2020 року президентом МОК Жаком Рогге під час 125-ї сесії в Буенос-Айресі 8 вересня. За право прийняти у себе Олімпіаду у фіналі змагалися Мадрид, Токіо і Стамбул, повідомляє РІА «Новости». Після вибування з гонки Мадрида Токіо набрав 60 голосів. За Стамбул проголосували 36 членів МОК.

«Токіо вже приймав Олімпіаду, а Стамбул ні. Це несправедливо. Таким чином, вони (члени комісії МОК) розривають зв'язки з півторамільярдним мусульманським світом», - цитує прем'єра газета Bugun.

На думку Ердогана, Стамбул має все необхідне, щоб стати столицею Олімпійських ігор. «У Стамбула немає ніяких недоліків. Ми перегнали Францію. Якби ми виграли право прийняти Олімпіаду, було б багато переваг. Звичайно, ми засмучені», - сказав турецький прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283