Польські спортсменки з дисципліни шорт-трек, які представлятимуть країну на Олімпіаді в Сочі у 2014 році, збирають гроші на підготовку до змагань через соціальні мережі в Інтернеті.

За словами спортсменок, коштів, виділених міністерством спорту, на підготовку до Олімпіади мало, інформує «Укрінформ» з посиланням на tvn24 .

«Мова йде про додаткову підтримку на екіпіровку і медичне обслуговування», - повідомила телеканалу одна зі спортсменок.

Польські спортсменки створили спеціальний сайт «X днів до Сочі 2014 - поляки на Олімпійських Іграх», через який вони просять фінансово їх підтримати. За інформацією спортсменок, вони потребують додатково близько 20 тис. злотих (понад 6 тис. доларів).

Міністерство спорту і туризму Польщі тим часом запевняє, що на підготовку спортсменів зимових видів спорту на Олімпіаді в Сочі виділено достатньо коштів.

На початку року міністр спорту Йоанна Муха розділила види спорту в Польщі за категоріями - на більш та менш важливі, і відповідно до цього було здійснено розподіл фінансування на розвиток окремих дисциплін. Тоді Муха повідомила, що до стратегічних видів спорту, де Польща може розраховувати на призові місця на різних турнірах, віднесені велоспорт, лижний спорт, плавання, важка атлетика, вільна боротьба, парусний спорт.

Серед командних дисциплін до найбільш пріоритетних віднесено футбол, баскетбол, волейбол і гандбол. На ці види спорту передбачено державне фінансування на рівні 2012 року. На інші спортивні дисципліни, що входять в олімпійську програму, з 2013 року скорочено фінансування на 10%, 20% і 30%.

Зимові Олімпійські ігри в Сочі пройдуть з 7 по 23 лютого 2014 р.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253