У результаті переговорів з виробником одного з оригінальних препаратів ще більше хворих буде охоплено безкоштовним лікуванням у рамках державного фінансування.

Оригінальний препарат для антиретровірусної терапії ВІЛ-інфікованих коштуватиме для держави на третину дешевше, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Незважаючи на те, що оригінальний антиретровірусний препарат вже переміг у нинішньому тендері, за підсумками переговорів транснаціональна компанія-виробник MSD вийшла з ініціативою здійснити соціально відповідальний крок: у профільне міністерство надійшла офіційна заява про зниження ціни на препарат на 30%.

Таким чином, договір 2013 року буде оплачуватися державою вже за новими, більш вигідними умовами.

Ліки, ціни на які були знижені, відносяться до рекомендованих ВООЗ перспективних препаратів.

У цьому році українське МОЗ придбало для хворих понад 1,2 тис. річних курсів лікування (понад 450 тис. таблеток).

При закупівлі антиретровірусних препаратів у 2013 році Міністерством охорони здоров'я була досягнута істотна економія - 23 517,03 тис. гривень.

Зниження ціни на препарат тенофовір/емтрицитабин/ефавіренз дозволить вивільнити кошти для додаткових закупівель за програмою боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Таким чином, співпраця МОЗ з виробниками препаратів для зниження вартості ліків, які закуповуються за державні кошти, набуває системного характеру, що дозволяє щоразу збільшувати кількість хворих, забезпечених безкоштовним лікуванням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290