Міліція розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналістів у Львові. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Згідно з повідомленням, у приміщенні однієї з державних установ намагалися перешкодити журналісту та оператору одного з місцевих телеканалів при виконанні ними своїх професійних журналістських обов'язків.

Подія сталася 6 вересня. Близько 20.15 у Шевченківський райвідділ міліції надійшла заява від громадянки Т. , 1989 року народження, редактора відділу інформаційних програм одного з телеканалів.

У заяві представник ЗМІ зазначила, що 6 вересня близько 12.30 вона і головний оператор телеканалу, громадянин Д., 1989 року народження, перебуваючи в приміщенні однієї з державних установ, здійснювали професійну журналістську діяльність.

«Однак, зауважила заявниця, під час проведення зйомки невідома особа грубо вимагала припинити проведення зйомки, при цьому по їхньому професійному обладнанню, а саме - по телевізійній камері, завдала декілька ударів рукою.

Тілесні ушкодження представники ЗМІ не отримали, майно не пошкоджено», - наголошується в повідомленні.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260