Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, ймовірно, залишив без нагляду свій міністерський кейс з секретними документами під час недавньої поїздки в поїзді, пише в понеділок британське видання Daily Mirror.

Видання опублікувало фотографію неназваного британського громадянина, зроблену ним у суботу в поїзді Лондон-Едінбург, в якому також знаходився Кемерон. На фотографії зображена так звана червона валізка (red box) з написом «прем'єр-міністр». Такі кейси, крім глави уряду, є також у міністрів. Вони використовуються для транспортування секретних робочих документів. На фотографії видно, що валізка лежить на столі без нагляду, при цьому в замок вставлений ключ.

Автор знімка розповів виданню, що він йшов по вагонах у пошуках свого місця і побачив Кемерона у вагоні-ресторані. Пройшовши далі, він виявив на столі в одному з таких вагонів червону валізку прем'єра, що лежала без нагляду, і безперешкодно зробив знімок, передає РИА «Новости».

Як пише газета Guardian, згідно зі спеціальною інструкцією, що вийшла у 1999 році, міністри і прем'єр-міністр зобов'язані гарантувати конфіденційність секретних робочих документів, що знаходяться в кейсі, коли вони використовують громадський транспорт. Суворі правила використання кейса часто ставлять політиків у незручне становище. Так, у 2008 році міністр праці і пенсійного забезпечення Джеймс Пернел був змушений принести публічні вибачення за те, що залишив у поїзді конфіденційну переписку зі своєї валізки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330