Керівник секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський вважає, що стійка довіра громадян України до національної валюти сприяє стабільності її курсу. Про це він сказав в ефірі програми «Приватний інтерес» на телеканалі БТБ.

Економіст зазначив, що девальвації гривні професійні фінансисти не прогнозують. Ще одним фактором стабільності гривні є те, що Нацбанк має важелі, щоб утримувати курс. «Є всі підстави для стабільного курсу і можливості його утримати», - вважає Забловський.

«Не виключено, що в майбутньому провокаційні заяви з внутрішніх і зовнішніх джерел щодо девальвації гривні будуть повторюватися з наближенням підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Тому треба бути до цього готовим», - зазначив експерт.

Разом з тим він висловив переконання, що українці виробили певний імунітет до провокативних заяв щодо падіння гривні. Це показують і соціологічні дослідження й опитування Нацбанку, які фіксують зменшення девальваційних настроїв.

«Завдяки цьому імунітету українці будуть більш виважено ставитися до таких провокативних заяв і панічних настроїв» , - сказав економіст і додав, що таке запевнення буде основою стабільності валютного курсу.

«Українці звикли, що зараз курс стабільний, і це добре, і це дає надії, що ситуація буде під контролем», - підсумував Забловський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215