Неспростовних доказів причетності сил Асада до хімічної атаки в Сирії немає. Про це заявив радник президента США Денис Макдоноф.

За його словами, «здоровий глузд» підказує, що відповідальними за хімічну атаку в Сирії є війська президента країни Башара Асада. Разом з тим керівник апарату Білого дому визнав, що США не мають «незаперечних, що знаходяться поза сумнівів, доказів» цього, повідомляє «Радіо Свобода».

Ця заява Макдонофа на американському телебаченні з'явилася в той час, як адміністрація Барака Обами продовжує тиснути на депутатів, щоб вони підтримали «обмежену» військову операцію проти влади Сирії.

Палата представників і Сенат повинні розпочати дебати з цього приводу сьогодні. Поки невідомо, чи отримає підтримку проведення операції в Сирії.

Багато законодавців висловлювали стурбованість тим, що удар по Сирії може втягнути США у тривалий конфлікт.

Вашингтон заявляє, що під час нападу в передмісті Дамаска 21 серпня, коли загинули 1429 осіб, у тому числі понад 400 дітей, використовувався газ зарин.

У новому інтерв'ю для американського телебачення Башар Асад знову заявив, що відповідальними за цю атаку є повстанці.

Як повідомляв ForUm, президент США Барак Обама починає інтенсивне державне і громадське лобі з метою отримання підтримки Конгресу щодо обмеженого ракетного удару проти Сирії, але навіть деякі з найбільш затятих прихильників військових дій не впевнені, що Білому дому це вдасться.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаска, організовану військами уряду.


Президент Росії Володимир Путін заявив, що США повинні подати інспекторам і Раді безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив, що американські власті мають докази застосування хімічної зброї під Дамаском.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280