Залучення дворічної зовнішньої державної позики на суму $750 млн частково компенсують скорочення золотовалютних резервів Національного банку України. Про це повідомили опитані інвестиційні аналітики.

«Зниження резервів у серпні було дуже близько до нашої оцінки - 920 млн дол., що було викликано виплатою боргу МВФ. І все таки, падіння резервів було трохи компенсовано збільшенням вартості золота у своїх резервах», - заявив керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій.

Експерт нагадав, що у вересні у держави не буде зовнішніх погашень.

У той же час Паращій прогнозує, що подальший стан резервів залежатиме від доступності зовнішнього фінансування.

Керівник аналітичного департаменту інвестиційної групи «Арт Капітал» Ігор Путілін стверджує, що до кінця року НБУ і Мінфін повинні виплатити МВФ $1,6 млрд.

«З внутрішнього боргу, номінованого в іноземній валюті у вересні, необхідно погасити ОВДП на суму 205 млн євро. Для погашення валютного боргу Мінфін оголосило про проведення низки аукціонів у вересні. Крім того, уряд залучить дворічну зовнішню держпозику на суму $750 млн, про яку було оголошено раніше. Таким чином, ці запозичення частково компенсують скорочення резервів НБУ», - резюмував він.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду №592 від 21 серпня, Кабінет Міністрів України вирішив здійснити державне зовнішнє запозичення у 2013 році на суму до $750 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

842