Справу про зґвалтування та спробу вбивства 29-річної мешканки Врадіївки Ірини Крашкової розглядатиме Первомайський районний суд Миколаївської області. Таке рішення ухвалив сьогодні Апеляційний суд Миколаївської області.

Як повідомив голова суддівської колегії Олександр Ржепецький, таким чином, суд задовольнив клопотання заступника голови Врадіївського районного суду.

Рішення є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Справа не може розглядатися Врадіївським райсудом, оскільки з 4 професійних суддів суду один брав участь у розгляді матеріалів справи під час досудового слідства, ще один суддя знаходиться у відпустці до 22 вересня, а для розгляду справи потрібна колегія з 3 професійних суддів, повідомляє «УНІАН».

Представники державного обвинувачення, представник потерпілої сторони Євген Стельмах і адвокат обвинуваченого Сергія Рябіненка Олексій Гончарук виступили за те, щоб справу розглядав Первомайський райсуд, оскільки він найбільш територіально наближений до місця скоєння злочину.

Разом з тим, адвокати обвинувачених міліціонерів Євгена Дрижака, Дмитра Поліщука і Михайла Кудринського виступили за те, щоб справа розглядалася в Центральному районному суді Миколаєва, оскільки саме на цій території розташована обласна прокуратура, яка завершила досудове розслідування у даній справі.

«Я особисто вважаю, що таке місто як Первомайськ - досить маленьке, і в зв'язку з тим, що справу завершено в Миколаєві, доцільно з точки зору безпеки, об'єктивності і невпливу на суддів призначити розгляд справи у Центральному районному суді міста Миколаєва», - сказав адвокат Дрижака Володимир Клименко.

Нагадаємо, 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували в реанімацію.

28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень затримали лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і єгеря Сергія Рябіненка. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана Врадіївського райвідділу міліції Дрижака, на якого також вказувала потерпіла.

5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у зґвалтуванні і побитті Крашкової повідомлення про нову підозру. Їхні дії перекваліфіковані на ч. 2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 і ч. 2 ст. 115 (скоєння закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, Рябіненку інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку - скоєння зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

9 серпня в прокуратурі Миколаївської області заявили, що досудове розслідування у справі про зґвалтування Крашкової завершено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298