Цього року пропозиція цукру на внутрішньому ринку України складе близько 2,3 мільйона тонн, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«В Україні розпочато збір цукрових буряків, стартує сезон цукроваріння. І сьогодні вже переробляють цукрові буряки на Львівщині та Вінниччині. Всього в цьому році переробкою солодкого кореня планують зайнятися на 63 підприємствах. Вони перероблять близько 12 мільйонів тонн цукрового буряка», - зазначив він.

За словами Присяжнюка, такі обсяги врожаю дозволять виробити 1,5 мільйона тонн цукру. Крім того, на сьогоднішній день в Україні ще понад 800 тисяч тонн цукру перехідних залишків.

«Тому українці гарантовано будуть з цукром, оскільки споживання цукру оцінюється в середньому в 1,8 мільйона тонн. Тому виробленого продукту разом з перехідними запасами цілком вистачить для річної потреби ринку. Крім того, ми обов'язково будемо мати необхідні перехідні залишки на початок наступного маркетингового року», - зазначив міністр.

Також він нагадав, що заоаз Мінагрополітики спільно з виробниками цукру продовжує працювати над розширенням зовнішніх ринків збуту цього продукту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441