Підписання Україною Угоди про асоційоване членство з Євросоюзом закриє для неї вхід до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Про це заявив сьогодні, 9 вересня , прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на нараді з віце-прем'єрами.

«Я хочу, щоб тут ніяких ілюзій не було. Ситуація досить проста при підписанні відповідного документа з державами Євросоюзу про асоційоване членство. Практично для наших українських партнерів вхід до Митного союзу буде закрито», - сказав Медведєв.

За його словами , про це цілком відверто говорять і керівники самого Євросоюзу, хоча іноді це прикривається якоюсь риторикою, повідомляє «УНІАН».

Прем'єр РФ вважає, що це повинні розуміти всі, включаючи громадян України. «Це ключовий політичний вибір, який сьогодні робить керівництво України», - заявив Медведєв.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного Союзу.

Віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України у зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі .

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406