Частина атракціонів у Тернополі працюють без погоджувальних документів, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

Так, із 11 приватних підприємців, які отримали згоду на обладнання атракціонів , на момент проведення перевірки тільки двоє звернулися у Тернопільське міське управління Головного управління Держсанепідслужби для отримання відповідного висновку.

«Експлуатація атракціонів «Мотузковий парк», «Смішарики», «Водні кулі», розташованих у парку «Національного відродження», здійснювалася без висновків державної санітарно - епідеміологічної експертизи» , - повідомляє прес-служба наглядового відомства.

У червні постановою головного державного санітарного лікаря Тернополя тимчасово заборонена робота зазначених атракціонів , а надалі взагалі відмовлено у наданні дозволу.

За результатами подання щодо усунення порушень вимог законодавства стосовно оздоровлення та відпочинку дітей , наказом по КП «Об'єднання парків культури та відпочинку Тернополя» оголошено догану першому заступнику директора та інженеру з охорони праці комунального підприємства .

Як повідомляв ForUm , 12-річний хлопчик зірвався з мотузкового атракціону у Тернополі і впав майже з триметрової висоти, внаслідок чого зламав хребет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231