Стабільна гривня сприяє збільшенню кредитування економіки. Таку думку телеканалу БТБ висловив професор факультету економіки Віденського економічного університету , доктор Ніколос Анонакакіс.

«Це (збільшення депозитів у гривні , - Авт.) - добра ознака. Така тенденція зробить кредити від українських банків доступнішими. Це також інструмент для валютної політики , адже підвищення доступності грошей призводить до зростання кредитів , які банки можуть надати внутрішнім інвесторам. І це добра ознака для внутрішньої економіки , адже коли гроші доступні , люди можуть більше витрачати і повертати в економіку», - сказав він.

При цьому, за словами експерта, стабільна національна валюта також збільшить споживання та інвестиції.

«Завдяки доступним кредитам бізнес зможе більше інвестувати всередині країни. Інвестори зможуть отримати більше кредитів від банків, щоб задовольнити їхні внутрішні потреби. Паралельно з інвестиціями зросте споживання. Це два компоненти стабільності», - зазначив учений.

Анонакакіс констатує , що свідченням стабільності гривні є зростання довгострокових депозитів в українській валюті.

«Адже той факт, що люди віддають гроші на довгострокові депозити , на тривалий відрізок часу , говорить про те , що вони вірять у безпеку гривні, на відміну від зберігання іноземної валюти», - резюмував фінансист.

Нагадаємо , починаючи з 2010 року , курс гривні до долара США коливається у вузькому інтервалі 7,9-8,2 гривні за 1 долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178