Понад 20 тисяч хасидів покинули місто Умань Черкаської області після святкування іудейського нового року Рош-га-Шана , повідомили у прес-службі Уманського міськвідділу УМВС у Черкаській області.

Станом на ранок 9 вересня із Умані виїхали вже більше 20 тис. хасидів. Вони від'їжджають автобусами та автомобілями в аеропорти Києва , Одеси і Вінниці.

Очікується, що основна кількість паломників-хасидів покинуть Умань до 11 вересня.

У міліції також повідомили , що під час святкування іудейського нового року 15 хасидів - паломників втратили закордонні паспорти. 20 людей звернулися у консульський відділ Ізраїлю через втрату паспортів і документів. У період паломництва хасидів до Умані працював консульський відділ департаменту МЗС Ізраїлю.

Нагадаємо , до Умані Черкаської області цього року на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана приїхала рекордна кількість хасидів - близько 30 тис. паломників.

Цього року новий рік хасиди святкували з 4 на 5 вересня. Охорону громадського порядку в Умані на час паломництва забезпечують 429 міліціонерів УМВС у Черкаській області, 12 ізраїльських поліцейських і 89 співробітників ДержНС , у тому числі водолази , хіміки , піротехніки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263