Акція Комуністичної партії України щодо збору підписів на підтримку референдуму про вибір політичного вектора держави, яка стартувала у Києві цієї неділі, проілюструвала бажання народу брати активну участь у долі України.

Про це заявив перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко.

За словами лідера комуністів , той факт , що на даний момент свою підтримку ідеї плебісциту висловили жителі практично всіх регіонів країни , свідчить про велику соціальну відповідальності наших співгромадян.

 
 
«Представникам олігархічних кланів, які є при владі, доведеться рахуватися з думкою людей і про це ми говоримо на весь голос» , - цитує Симоненка прес-служба партії.

У зборах щодо проведення референдуму взяли участі більше двох з половиною тисяч людей з усіх областей України , а також Києва і Севастополя.
Також, відповідно до закону про референдум, на зборах був присутній член Центральної виборчої комісії Юрій Донченко.

Учасники зборів прийняли одноголосне рішення про необхідність проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з приводу вступу ( приєднання ) України до Євразійського економічного співтовариства .

Крім цього , було затверджене точне формулювання питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум за народною ініціативою. Питання звучить так: «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного Союзу Республіки Білорусь , Республіки Казахстан та Російської Федерації».

Симоненко також підкреслив , що збір підписів на підтримку загального волевиявлення під егідою КПУ є найбільшою громадською акцією , покликаною офіційно закріпити право українських громадян самостійно вирішувати найважливіші державні проблеми .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227