З кожним із нас хоч раз у житті траплялися непередбачені ситуації на пошті: посилка йде довго, десь загубилася або взагалі пропала. ForUm з'ясував, як і нерви зберегти, і послані речі адресату передати.

Порада перша: правильно вибирайте упаковку

Якщо ви вирішили відправити посилку , то перш за все врахуйте , що на пошті з нею ніхто церемонитися не буде, навіть якщо ви пересилаєте якийсь старовинний крихкий предмет . Тому заздалегідь приготуйте для ваших речей пакувальний матеріал. «Для пакування поштових відправлень застосовуються гофрокартонні ящики, пухирчастий поліетилен або пінопластові вкладиші. Крихкі предмети повинні бути вкладені у тверду тару, пересипані тирсою або обкладені стружкою, ватою» , - йдеться у листі ForUm'у від прес-служби «Укрпошти».

Також ви можете сміливо відправляти посилку у фабрично-заводській упаковці предмета, який пересилається (дерев'яних , фанерних ящиках або коробках з міцного картону) . Але при цьому пам'ятайте: упаковка повинна забезпечувати збереження і відповідати встановленим розмірам.

Зверніть особливу увагу на розмір і вагу вашої бандеролі. «Звичайні посилки , з оголошеною цінністю , приймаються до пересилання вагою до 30 кг і максимальними розмірами 500*500*400 мм. Допускається перевищення граничної маси до 500 грамів», - розповідають на пошті.

Порада друга: заповнюйте всі поля та зберігайте чек

Обов'язково заповнюйте всі поля на самій упаковці. Це прискорює роботу співробітників пошти і, відповідно , посилка буде доставлена ​​швидше. Також не забувайте, що при відправленні посилки необхідні паспортні дані, хоча самі оператори часто паспорт і не дивляться.

Чек, який видасть вам оператор, не викидайте до того моменту, поки адресат не отримає вашу посилку . Він може знадобитися у разі втрати посилки.

Порада третя: не всі предмети можна пересилати

Існує так званий «чорний» список предметів , які заборонені для пересилання . У нього входять: холодна і вогнепальна зброя , предмети для нападу та оборони , вибухові , легкозаймисті , психотропні , токсичні та радіоактивні речовини , наркотичні засоби , ртуть , кислоти , отруйні рослини , іноземна та національна валюта ( крім нумізматичних монет та їхніх колекцій), харчові продукти , термін зберігання яких не перевищує 10 діб.

Також може бути обмежене або заборонене пересилання посилок з овочами , фруктами , насінням і рослинами.

Порада четверта: візьміть документ з фото

Ви летите на пошту за довгоочікуваною посилкою , але , прибувши туди , виявляєте , що у вас з собою немає паспорта для її отримання. У ситуації, що склалася, замість паспорта ви можете пред'явити закордонний паспорт , військовий квиток , посвідчення народного депутата України , водійське посвідчення. Якщо немає жодного із названих вище документів , то повертайтеся за паспортом.

Якщо ж з якихось причин ви не можете прийти за посилкою , то потрібно просто оформити довіреність на іншу людину.

Порада п'ята: якщо посилка загубилася

Отже , сталося страшне: ваша посилка загубилася або ви виявили зникнення речей. Вам потрібно відразу ж звернутися до працівників відділень поштового зв'язку. Якщо такої можливості немає , можна зателефонувати на «гарячу лінію» або залишити повідомлення на офіційному сайті.

У поштовому відділенні оформіть заяву на розшук посилки. «У заяві обов'язково вказується вид , категорія , номер поштового відправлення , місце і дата прийняття , прізвище , ім'я , по батькові , поштова адреса відправника та адресата , а також дані документа,який пред'являється і посвідчує особу заявника», - повідомляють у прес-службі Державної пошти України .

Але при цьому потрібно пам'ятати , що заява розглядатися не буде , якщо заявник не є ні відправником , ні адресатом , ні уповноваженою ними особою , або ж минув встановлений для прийняття заяв строк - 6 місяців.

«Попередити таку неприємну ситуацію з утратою посилки непросто , адже процес обробки та пересилання пошти зав'язаний на людському факторі . Єдине , що можна порадити , це не допускати помилок при написанні адреси та заповненні необхідних для пересилання бланків», - рекомендують співробітники пошти .

Разом з тим , якщо посилка загубилася не з вашої вини , сміливо вимагайте відшкодування. «У разі невиконання або неналежного виконання оператором поштового зв'язку обов'язків з надання послуг, одержувачу (відправнику) не пізніше десяти днів з дня встановлення перевіркою такого факту виплачується грошова компенсація у розмірі , визначеному Законом України «Про поштовий зв'язок», - зазначають на пошті.

Щоб уникнути зникнення речей з посилки зробіть опис вкладення. Принаймні , з описом речей вам буде легше довести брак предметів і отримати за це компенсацію. Процедура опису проста: потрібно всього лише заповнити бланк у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається у поштове відправлення , другий віддається вам.

Порада шоста: коли вимагати свою посилку

«Чекаю посилку з Америки вже три тижні» , «Моя посилка з Китаю не приходить більше місяця», «Вчора з Харкова відправили посилку , а її все немає» , - від людей часто можна почути подібні скарги . Але чи виправдані вони ?

Так, згідно з нормативними строками пересилання , якщо ви відправляєте посилку в межах області або між обласними центрами України, очікувати її потрібно 2-4 робочих дні. Якщо між районними центрами різних областей країни, то 3-5 робочих днів. Найдовше доведеться чекати бандероль , якщо ви пересилаєте її між селами з різних областей України – 4-5 робочих днів. Але при цьому не забувайте: день відправлення посилки не рахується!

Складніше йде ситуація з міжнародними пересилками. Тут термін доставки залежить не тільки від українських поштових операторів , але і від їхніх колег з інших країн. У середньому термін доставки посилки з країн ближнього зарубіжжя становить від 4 до 15 робочих днів, з далекого – 15-35 робочих днів.

Але існує ще одна перешкода у доставці бандеролі - це проходження митного контролю .

«Міжнародні поштові відправлення передаються на митний контроль у порядку черги. Підрозділ митниці здійснює митне оформлення міжнародних поштових відправлень з товарним вкладенням у строк, що не перевищує 5 днів. У разі збільшення обсягів надходжень у передсвяткові дні цей термін може бути збільшений до 10 діб», - розповідають працівники прес-служби Державної пошти України .

Після проведення митного контролю та отримання дозволу від посадових осіб митниці на випуск , міжнародні поштові відправлення відразу відправляються за призначенням.

Якщо при проходженні митного контролю вашу посилку з якихось причин затримують, ви можете самостійно звернутися безпосередньо до підрозділу митниці з метою з'ясувати це питання.

Загалом, якщо дотримуватися всіх правил поштових операторів (заповнювати всі поля при відправці , вибирати хорошу упаковку , пам'ятати про вагу бандеролі) , то у 99,9% ваша посилка прийде вчасно і без будь-яких пошкоджень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2003