Якщо Україна зараз не збалансує свою фінансову систему , то її очікує дефолт , він може трапитися через 2-3 місяці або через півроку. Таку думку висловив в інтерв'ю радіо «Э хо Москвы» радник президента РФ Сергій Глазьєв.

«У неї (України. - Ред.) дефіцит платіжного балансу , хронічний і великий , який закривається сьогодні зростаючим зовнішнім боргом . І хоча частка зовнішнього боргу щодо ВВП України не так велика , десь 40% з невеликим , але він короткостроковий», - сказав Глазьєв.

За його словами , дефіцит формується при торгівлі України з Росією через те , що Україна платить дорого за енергоносії і зберігаються бар'єри з експорту українських товарів до Росії , повідомляє «УНІАН».

«Якщо Україна йде до нас у Митний союз , всі ці проблеми знімаються автоматично. Плюс вона отримує можливість доступу до наших кредитних ресурсів. Ми говоримо про можливість розрахунків у національних валютах. Загалом, ми прогнозуємо , що в разі участі у Митному союзі з нами Україна отримує додатково не менше 7% зростання валового продукту щороку , до 2030 року», - вважає Глазьєв.

На думку експерта , підписання угоди з Євросоюзом Україні економічно дає мінус , тому що прогнозується зростання імпорту на 2-4 млрд дол , витіснення українських товарів з внутрішнього ринку .

Як повідомляв ForUm , раніше Президент заявив , що національні інтереси завжди будуть в основі відносин України з інтеграційними об'єднаннями .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

805