Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою. Про це Президент Віктор Янукович заявив в інтерв'ю телеканалу «Україна», повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави .

«Нам не потрібно протиставляти питання європейської інтеграції питанням будівництва стратегічних відносин з країнами євразійського співтовариства або союзу» , - сказав він.

Янукович нагадав , що вже підписано низку документів, які визначають статус України у відносинах з Митним союзом і з Євразійським союзом , у яких наша держава є спостерігачем .

«Що стосується референдуму , про який весь час йдеться і яким лякають всіх , референдум необхідний буде тоді , у перспективі , коли мова йтиме про вступ у те чи інше співтовариство , при якому нам потрібно буде делегувати частину наших суверенних прав, передбачених Конституцією. І ось тут , звичайно , лише український народ може прийняти таке рішення», - сказав Президент.

Крім того , Янукович зазначив , що наша держава йде шляхом євроінтеграції вже багато років. «Ця осінь - це проміжний етап , який підіб’є підсумки того , що було зроблено не просто за останні роки , а , можна сказати , за великий період часу , відколи було прийняте стратегічне рішення про те , що Україна йде шляхом європейської інтеграції», - сказав він.

За словами Глави держави , документи , заплановані до підписання на Саміті Східного партнерства , фактично відобразять глибину тієї інтеграції , якої досягла Україна і яка дозволить йти далі.

Як повідомляв ForUm , раніше Президент заявив , що національні інтереси завжди будуть в основі відносин України з інтеграційними об'єднаннями .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257