Казначейство США розширює санкції проти Ірану, включивши до «чорного списку» компанії, що імовірно залучені до допомоги іранському уряду у продажу нафти в обхід ембарго, передає Associated Press.

Напередодні казначейство звинуватило Іран у використанні підставних компаній, фінансових інститутів і бізнесменів, які «бажають брати участь у обманних транзакціях, щоб приховати безпосередню залученість» уряду у глобальних нафтових операціях.

США повідомили, що нові санкції націлені проти мережі Сейєда Сейєді, іранського бізнесмена і директора компанії Sima General Trading , так само як і мережі компаній , зареєстрованих в Об'єднаних Арабських Еміратах. Санкції також націлені проти представників Національної іранської нафтової компанії в Європі.

Раніше США оголошували про санкції проти Sima General як частини мережі підставних компаній іранського уряду , що використовується для обходу санкцій в рамках схеми , в якій був замішаний грецький бізнесмен.

Також повідомляється , що США продовжили на шість місяців звільнення від виконання санкцій проти Ірану Японію і 10 країн-членів Європейського Союзу. Про це повідомив держсекретар Джон Керрі, передає Reuters.

Санкції націлені на придушення іранської ядерної програми за допомогою скорочення доходів країни від продажів нафти , її головного джерела доходу. У Вашингтоні вважають, що іранська ядерна програма має своєю кінцевою метою створення ядерної зброї, проте Тегеран наполягає, що програма має мирний характер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283