Збройні угруповання у Сирії відкрито погрожують співробітникам всесвітньої організації, які надають допомогу населенню.

Про це заявила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос.

«За останні кілька тижнів і місяців ми зіткнулися з погрозами на адресу гуманітарних співробітників з боку різних джерел. Як ви знаєте, було вбито кілька добровольців Сирійського товариства Червоного Півмісяця. Крім того, було вбито і співробітників ООН. Траплялися і викрадення нашого персоналу», - сказала Амос, виступаючи по відеозв'язку на прес-конференції у штаб-квартирі всесвітньої організації, пише «ИТАР-ТАСС».

На прохання журналістів вона уточнила , що у Сирії було вбито 11 оонівців.

За словами Амос, погрози на адресу гуманітарного персоналу ООН «надходили з боку різних угруповань, деякі з них були опубліковані у соціальних мережах». «Ми з повною серйозністю ставимося до всіх цих погроз», - запевнила заступник генсекретаря.

У середині серпня американський телеканал Сі-бі-ес повідомив з посиланням на джерела у держдепартаменті США, що пов'язане з «Аль-Каїдою» угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванту» пригрозило співробітникам західних гуманітарних організацій викраденням або розправою, якщо вони ступлять на сирійську землю.

У свою чергу, в ООН тоді заявили, що очолюване Валері Амос Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) «не отримувало ніяких повідомлень про подібні погрози».

Як повідомив минулого тижня офіційний представник генсекретаря ООН Мартін Несіркі, у Сирії працюють 15 структур ООН, у тому числі УКГВ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців, Всесвітня продовольча програма ООН та Програма розвитку ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191