Багато українських компаній активно працює на зовнішніх ринках або планує вихід на такі, тому для них важливий діалог з міжнародними торговими асоціаціями.

Про це глава МЗС України Леонід Кожара заявив на Форумі ICC Ukraine «Сучасні тренди світової організації бізнесу», передає кореспондент ForUm`у.

За словами дипломата, це набуває особливого значення у світлі інтенсивної підготовки до листопадового підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом , включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. «Дана ЗВТ створює принципово нову модель відносин з ЄС - одним із найбільших у світі економічних об'єднань. Це означає перехід від партнерства до тісної співпраці», - сказав міністр.

І висловив глибоке переконання, що створення ЗВТ вигідне і Україні, і Європі, і третім країнам.

«Цей формат дасть національному бізнесу можливість без зволікання зайнятися розширенням присутності на масштабних європейських ринках. Але ЗВТ несе в собі також і виклики для наших підприємств, пов'язані з дотриманням євронорм і євростандартів, сучасною корпоративною культурою і діловою етикою. Очевидно, що в умовах ЗВТ з Євросоюзом вітчизняним компаніям знадобиться додаткова консультативна допомога для максимально ефективної роботи. Я розраховую, що такі структури , як Міжнародна торгова палата (ICC), активно включаться у надання такої допомоги, в осучаснення стандартів і традицій українського бізнесу», - зазначив чиновник.

А віце-спікер ВР Руслан Кошулинський додав, що процес економічної глобалізації, який триває у світі, вимагає нових ідей, кращої координації та моніторингу, реалізації спільних міжнародних проектів.

«У цьому плані ICC може бути важливим медіатором і підмогою для України. Нагадаю, в нашій країні Національний комітет ICC був створений першим в СНД і сьогодні гідно представляє інтереси міжнародного бізнесу в масштабі конкретної країни, так само, як і доносить до світових ринків нинішні і потенційні можливості внутрішніх виробників. При цьому ICC активно співпрацює з профільними комітетами Верховної Ради, у т.ч. у сфері законодавчих ініціатив з питань захисту інтелектуальної власності, модернізації митних процедур, розвитку енергоринку та альтернативних джерел енергії тощо», - повідомив парламентарій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252