Кабінет Міністрів не планує скасовувати сплату акцизу на нафтопродукти, оскільки такий податок існує в усіх європейських країнах і саме він формує основні доходи дорожніх фондів, за рахунок яких ведеться ремонт автотрас.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

При цьому він зазначив, що внаслідок низької ставки акцизу Україна не може дозволити собі якісних ремонтів доріг. «Якщо ми скаржимося на поганий стан доріг, то саме тому, що ми на дороги витрачаємо значно менше, ніж у будь-якій європейській країні, тобто низькі акцизи на нафтопродукти формують і низькі доходи фонду дорожнього будівництва», - пояснив Азаров.

Глава уряду звернув увагу, що і ціни на бензин в інших країнах вище українських. «Ціни на бензин з усіх навколо нас країн нижчі тільки в Росії та Білорусі. І то, ненабагато нижчі. Останнім часом в Російській Федерації ціни на бензин підняли, і вони майже наблизилися до наших. Адже не слід забувати, що нам Росія продає нафту за світовою ціною, стягуючи, до того ж, привізне мито в розмірі більше 400 дол за тонну», - зазначив прем'єр-міністр.

Разом з тим він нагадав , що ключове завдання уряду в цьому зв'язку - незважаючи на всі труднощі забезпечити населення паливом і створити його постійний запас. «Основне завдання уряду - забезпечення нафтопродуктами країни. Ми повинні мати постійний запас палива і максимально бути адаптовані до коливань цін на світових ринках. Ну а вже ваше право судити, вдається вирішити це завдання уряду чи ні», - сказав Азаров, звертаючись до користувачів соціальної мережі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1118