Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги становить 12 млрд гривень, але вона має тенденцію до зменшення.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Бєлоусов на брифінгу під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України, повідомляє «Укрінформ».

«Заборгованість населення за послуги ЖКГ становить 12 млрд грн. Половина цих коштів - борг за тепло, 2 мільйони - за водопостачання, 2 мільйони - утримання будинків і прибудинкових територій, ще 2 - побутовий газ та електроенергія» , - сказав заступник міністра.

Він також повідомив , що за січень-липень 2013 року рівень оплати населенням комунальних послуг склав 98%. «Якщо взяти оплату за останні 5 років , то динаміка однозначно позитивна , тобто кожен відсоток оплати населенням за житлово-комунальні послуги збільшується, ми вже практично виходимо на 100 відсотків» , - зазначив Білоусов.

За його словами , в 2006 році населення платило за спожиті комунальні послуги на рівні 90%. «Фактично з 2006 року по 2013-й , за сім років , у нас рівень оплати збільшився з 90 до 98 відсотків» , - зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, українці почали краще платити за житлово-комунальні послуги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227